Wederopstanding van het handdoekje leggen na vervallen thuiswerkplicht

Door Tycho van de Meent, Jannick Bakker en Anne Wever | 21 april 2022
Nieuws over/van Mobilee De Werkende Bij

De werkende bij logo Mobilee

Nu het kabinet de thuiswerkplicht heeft laten vervallen betekent dit een toenemende vraag naar werkplekken; Zowel in de thuissituatie wordt er hevig gestreden om een plek aan het bureau te bemachtigen als ook in de box bij Creative Valley.

In de praktijk zien wij verschillende strategieën van collega’s ontstaan om in te spelen op de toenemende concurrentie voor een werkplek. Zo spraken wij met een bevlogen collega Yorick die zijn plan uit de doeken deed: “Het begon al toen ik net in dienst kwam bij Mobilee en ik rond 5:08 in de auto sprong, dan was ik precies op tijd om één van die parkeerplekken te bemachtigen in de parkeergarage. Nu ik weet dat ik ook niet meer zeker ben van een bureau in de box, heb ik een bepaalde onrust in mij als ik op kantoor ga werken. Tegenwoordig ga ik daarom rond 19:00 als laatste naar huis, leg ik dan alvast mijn laptop van de klant op mijn favoriete werkplek, de Mobilee laptop gaat dan op een ander plekje in de box. Dit geeft mij net een stukje extra zekerheid”

Satire consultancy organisatieadvies bureau

Inmiddels heeft Yorick ook om extra laptops gevraagd. “Doordat de klant tegenwoordig stilte- en samenwerkplekken hanteert, is het aantal plekken dat ik nodig heb op een dag flink gegroeid. Plus dat ik thuis ook nog de werkkamer vrij moet houden, die ik soms nodig heb voor een paar mails in de late uurtjes. Ik moet vooraf natuurlijk wel zeker weten dat ik op al die plekken terecht kan.”

Office management geeft aan dat het gedrag van Yorick wel tot problemen leidt: “Onze laptopleverancier heeft berekend dat Yorick verantwoordelijk is voor minstens 31% van het landelijke chiptekort.”

Over De Werkende Bij

Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in de reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Inmiddels is het schrijfteam van Werkendebij-items uitgebreid met extra ‘werkbijen’ wel te weten Jeroen, Koen, SusanYorick, Jannick en Tycho

Jannick Bakker

Consultant

+31(0)30 767 0350

Anne Wever

Consultant

+31(0)30 7670350

Tycho van de Meent

Consultant

+31(0)30 7670350

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden