Mobilee office anders benut door hybride werken

Door Yorick Kuijper en Susan Boonman | 22 juni 2021
Nieuws over/van Mobilee De Werkende Bij

De werkende bij logo Mobilee

Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken (Loesje)

Soms komen twee dingen toevalligerwijs samen. Mobilee die graag met de tijd meegaat en half Nederland die al anderhalf jaar naar een beeldscherm staart onder het genot van gillende kinderen, verbouwende buren, bellende eveneens thuiswerkende partners, blaffende honden en over je toetsenbord lopende katten. Alle hoop is inmiddels gevestigd op een terugkeer naar kantoor waar men even tot rust kan komen.

Met de inrichting van het nieuwe kantoor werd Mobilee’ers gevraagd wat het belangrijkste is om te vatten bij het kiezen van de inrichting en dat was niet geheel verrassend de ‘verbondenheid’ die wij allemaal voelen. Zowel met elkaar als met onze omgeving. Zoals altijd heeft Office Management aan een half woord genoeg en zijn zij samen met de collega’s aan de slag gegaan om het nieuwe kantoor, ik bedoel ‘Connection Centre’, vorm te geven.

Kantoor Mobilee

Het was eerlijk gezegd even wennen. Het pasje en de deurbel zijn vervangen door een klankschaal die met het spelen van de juiste vibraties deuren voor je opent. Ook huiseend ‘Mallard’ deed menig wenkbrauw van de nieuwe collega’s fronzen. Maar eenmaal met de blote voeten in het gras voel je de spanning volledig van je afglijden.

Nieuw kantoor mobilee De werkendebij

Het kletteren van de agile waterval zorgt voor een serene rust waarin optimaal gepresteerd kan worden. Toch kwamen er na verloop van tijd wel wat klachten over de alsmaar uitdijende bijenkolonie om de bestuiving van de kantoorflora te regelen. Een collega reageerde als door een wesp gestoken ‘hoe moet ik met al dat gezoem mijn Teams meeting houden!?’ Gelukkig kon hij even bijkomen in de feng shui-hoek om zijn chakra’s op orde te krijgen.

feng shui kantoor mobilee De werkendebij

Na een innerlijke retrospective op het meditatiekussen en een welgemeend excuus aan alle bijen werd de harmonie binnen Mobilee hersteld.

Over de Werkende Bij

Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in de reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Inmiddels is het schrijfteam van Werkendbij-items uitgebreid met extra ‘werkbijen’ wel te weten Daniël, Susan, Yorick, Thijs, Jannick en Tycho. Dit keer nemen we het nieuwe kantoor van Mobilee onder de loep.

Susan Boonman

Consultant

+31(0)30 7670350

Yorick Kuijper

Consultant

+31(0)30 7670350

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden