Digitale transformatie
consultancy

Een succesvolle digitale transformatie strategie is kansen benutten door slim gebruik te maken van technologische ontwikkelingen.

Het is het tijdperk van de digitale transformatie! Technologieën volgen elkaar razendsnel op en technologische ontwikkelingen zijn een belangrijke driver van verandering. En dit biedt kansen voor organisaties. Een sterke digitale transformatie strategie wordt door veel managers en bestuurders gezien als topprioriteit. Maar wat is digitale transformatie en hoe maak je van jouw digitale transformatie strategie een succes? Mobilee, verkozen nummer 1 consultancy door MT Sprout, helpt en adviseert organisaties bij het realiseren van hun persoonlijke digitale transformatie strategie.


Neem contact met ons op

Succesvolle digitale transformatie strategie

Wat is digitale
transformatie?

Organisaties, die in staat zijn om zich snel aan te passen aan de veranderende omgeving en effectief gebruik maken van (nieuwe) technologieën, zijn de winnaars van morgen. Het verschil tussen digitalisering versus digitale transformatie zit hem in de adoptie en toepassing van digitale oplossingen of technologieën in de organisatie. Vaak wordt er door organisaties alleen gekeken naar (digitale) oplossingen en mogelijkheden in digitalisering. Maar de techniek kan nooit succesvol worden ingezet als er ook niet wordt gekeken naar het digitale proces en de adoptie van de techniek binnen de organisatie.Definitie van digitale transformatie is
“het snel en flexibel aanpassen aan de veranderende omstandigheden met behulp van technologie”.

Voordelen digitale transformatie

Het voordeel van digitaal transformeren is dat het zorgt voor direct en een duurzaam resultaat in besturing, digitale processen, systemen en mensen. Door digitaal te transformeren passen organisaties (digitale) oplossingen toe in hun bestaande business zodat concurrenten of nieuwe toetreders weinig mogelijkheden hebben om aantrekkelijker te zijn dat klanten overstappen. Weten hoe je succesvol digitaal transformeert? Mobilee management & advies realiseert succesvolle digitale transformaties. Download ook ons stappenplan en (gratis) e-book.

download e-book digitale transformatie

Een succesvolle digitale
transformatie strategie?

Digitale transformatie is essentieel om als organisatie toekomstbestendig te zijn en concurrerend te blijven. Het wiel van digitale transformatie van Mobilee werkt als een framework, waarmee organisaties de vertaling kunnen maken van de (technologische) ontwikkelingen naar wat er nodig of gewenst is voor de organisatie.

We hebben het over twee resultaatgebieden namelijk het bieden van een Perfecte klantbeleving en het realiseren van een vergaande Operationele excellentie. Daarnaast zijn er drie pijlers die bijdragen aan succesvol digitaal transformeren: Wendbaar organiseren, Data als strategische grondstof en een Slagvaardige Informatievoorziening of -management.

Klik op het wiel voor meer informatie over de verschillende expertisegebieden. Op zoek naar een digitale transformatie consultancy partner? Neem dan contact met ons op.  • Operationele excellentie
  • Wendbaar organiseren
  • Data als strategische grondstof
  • Slagvaardig informatiemanagement
  • De perfecte klantbeleving
Visie & Leiderschap
Klikbare expertises

Stappenplan digitale transformatie

Deze zes aspecten uit het transformatiewiel van Mobilee staan niet op zichzelf maar vormen samen een geheel. Je kunt ze dus zien als jouw stappenplan digitale transformatie! Organisaties dienen aan elk aspect aandacht te geven voor een succesvolle digitale transformatie. De aandacht die een organisatie moet geven aan elk aspect is afhankelijk van de mate waarin de organisatie al voor- of achterloopt met betrekking tot dit aspect. Het geheel is zo sterk als de ‘zwakste schakel’.

Waar bijvoorbeeld startups kunnen bouwen aan een perfecte klantbeleving en een excellente operatie, hebben veel bestaande organisaties last van ‘starheid’ die in de afgelopen jaren is opgebouwd. Deze starheid kan betrekking hebben op de drie pijlers. Op de wendbaarheid van de organisatie doordat deze gewend is om op een specifieke, maar gedateerde manier, te werken; Op de beperkte beschikbaarheid en kwaliteit van data. En op de informatiemanagementorganisatie als het bedrijf werkt met verouderde, complexe en/of onbeheersbare systemen en technologie.

Starheid in processen, systemen en/of data werkt belemmerend voor een succesvolle digitale transformatie en moet daarom worden aangepakt! De katalysator, visie en leiderschap, werkt stimulerend en versnellend om voortgang te realiseren.

Neem contact met ons op

Voorbeelden van digitale
transformatie binnen zorg en overheid

Mobilee heeft jarenlange ervaring met het realiseren van digitale transformatie binnen de zorg, financiële dienstverlening, telecom en overheid. Zo realiseren wij succesvolle digitale transformatie bij zorgorganisaties Prisma, Pluryn, VGZ, ziekenhuis Jeroen Bosch en voor een breed scala aan overheids- en uitvoeringsinstanties zoals de Belastingdienst, UWV en Gemeente Utrecht. Voorbeelden van succesvolle digitale transformatie trajecten bij onze klanten bekijken? Bekijk dan onze cases of lees de volgende artikelen:Pijl verwijzing artikelen

Projecten & verdieping
Nieuws

Cliëntreis in de zorg

Door Anne Wever& Jaap van der Ende& Susan Boonman | 15 maart 2021