Waarom is
informatiemanagement belangrijk?

Als je alles uit jouw organisatie wilt halen, is effectief informatiemanagement inrichten een must. Komen de behoeften van een bedrijf en de mogelijkheden van IT samen, dan creëer je veel extra waarde in een organisatie. Met informatiemanagement maak je stappen op het gebied van productvernieuwing, optimalisering van processen en (desgewenst) nieuwe business modellen. Wat houdt informatiemanagement in, hoe kun je een toekomstgericht informatiemanagement inrichten? Waarom is informatiemanagement belangrijk? De experts van Mobilee helpen jou graag om de digitale transformatie met beide handen aan te grijpen.

Mobilee helpt organisaties met het opzetten van toekomstgerichte informatievoorziening en informatiemanagement. Zo hebben onze consultants meerdere organisaties binnen de overheid, gemeentes en de zorg al geholpen. Meer weten, neem contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

  • Operationele excellentie
  • Wendbaar organiseren
  • Data als strategische grondstof
  • Slagvaardig informatiemanagement
  • De perfecte klantbeleving
Visie & Leiderschap
Klikbare expertises

Wat is
informatiemanagement?

Een veelgestelde vraag is: wat houdt informatiemanagement nu eigenlijk in? Kort samengevat vertaalt informatiemanagement de informatiebehoefte van een bedrijf naar een informatievoorziening die daarbij past. Bij Mobilee hanteren we deze definitie van informatiemanagement:

Het geheel van processen, structuren, mensen, middelen en procedures (afspraken), waarmee een organisatie zorgt voor continue afstemming tussen vraag naar en aanbod van informatievoorziening en IT, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Hoe richt je
informatiemanagement in?

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit ons leven. Deze digitale transformatie speelt ook een belangrijke rol binnen organisaties – en dat kan flinke druk leggen op het IT-management. Vanuit de business kan er immers veel gevraagd worden bij het optimaliseren van processen, maar het moet ook uitvoerbaar zijn voor de IT-afdeling. Een goede afstemming tussen business en IT is heel belangrijk om gezamenlijk tot begrip te komen én de gewenste bedrijfsdoelstellingen te behalen. Informatiemanagement is de sleutel tot dit succes, met praktische handvatten voor een soepele integratie tussen business en IT. Of je nu op zoek bent naar een goede strategie voor informatiemanagement bij een (semi-)overheidsinstelling (zoals een ziekenhuis of gemeente) of een commercieel bedrijf: bij Mobilee helpen we je graag om jouw organisatie naar een hoger plan te tillen.

Meer weten over informatiemanagement op strategisch, tactisch en operationeel niveau? Lees verder op onze blog ‘Informatiemanagement: van u vraagt, wij draaien naar samen organiseren’ of download het laatste e-book.

Download E-book

Meer lezen over
informatiemanagement

HELP: onze motor loopt vast! In ons dagelijks werk ervaren wij regelmatig strubbelingen bij bedrijven en (zorg)instellingen die willen organiseren met informatiemanagement. In de praktijk zie je dat een toekomstgericht informatiemanagement ook vraagt om een nieuwe manier van werken versus informatiemanagement van enkele jaren geleden. Om jou praktische tools te geven waar je mee verder kunt, hebben we twee e-books ontwikkeld over informatiemanagement. Lees alles over een integrale aanpak binnen het bedrijf, uitdagingen uit de praktijk en ervaringen van anderen in ons eerste online boek ‘Informatiemanagement als motorolie’ en in ons tweede e-book ‘Succesvol informatiemanagement binnen jouw organisatie’.

Wil je graag nog dieper in het onderwerp duiken? Schrijf je dan in voor onze masterclass Informatiemanagement en leg een stevige basis voor de digitale transformatie van jouw organisatie.


Prioriteiten projecten portfolio


Voorbeeld van
informatiemanagement in de praktijk?

Tal van organisaties hebben we verder kunnen helpen door het gebruik van daadkrachtig informatiemanagement. Eén van hen is zorginstelling Prisma, die graag meer waarde uit haar data wilde halen én klaar wilde zijn voor de (digitale) toekomst. Onze Mobilee-consultants waren nauw betrokken bij de advisering en implementatie van toekomstbestendig informatiemanagement. Bekijk ook de video testimonial van uitvoeringsinstantie Waterschap Aa en Maas.

Benieuwd naar het verhaal van Prisma? Lees dan de uitgebreide case-omscrhijving en schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer praktijkvoorbeelden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Projecten & verdieping

Andere onderwerpen
Wendbaar organiseren

Slimmer samenwerken en succesvol veranderen.

Data als strategische grondstof

Data waardevol maken door nieuwe inzichten direct in de praktijk toe te passen.

Operationele excellentie

Prestaties verbeteren op  het gebied van klantervaring, reduceren van kosten of het verhogen van productiviteit.

De perfecte klantbeleving

Continue inspelen op klantbeleving met excellente dienstverlening.