Wat is mijn identiteit: WeShareSkills met het PerspectiefHuis

27 juli 2023
Nieuws over/van Mobilee

Derde editie van WeShareSkills in samenwerking Sharefonds

In samenwerking met het Sharefonds organiseert Mobilee opnieuw een WeShareSkills-evenement op Creative Valley. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor jongeren van het PerspectiefHuis (onderdeel van Stichting Timon). Deze jongeren worden binnen het PerspectiefHuis begeleid om zelfstandig te kunnen wonen en werken. Het ShareFonds en Mobilee willen graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jongeren door een beleving te creëren en nuttige handvatten mee te geven in hun persoonlijke ontwikkeling.

Dit keer kozen we voor het thema ‘Wat is mijn identiteit’ na twee vorige edities al gesproken te hebben over ‘Ontdek je drijfveren’ en ‘Waar droom je van en hoe ga je dit bereiken?’. Alle thema’s zijn gekozen in afstemming met het PerspectiefHuis om jongeren te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

Sharefonds identiteit voor jongeren

De ingrediënten van deze avonden zijn altijd op dezelfde manier opgebouwd. We komen samen in een veilige en welkome omgeving op Creative Valley, genieten van lekker eten met elkaar en sluiten af met een inspirerende sessie.

De workshop georganiseerd door Mobilee collega’s Janneke Jager-Pelgrim, Floris Gijzen en Yorick Kuiper had het thema; ‘Wat is mijn identiteit’. Na een korte inleiding door WeshareSkills initiatiefnemer Martijn Gijsbertsen werden de jongeren verdeeld in kleine groepen. Aan de hand van de kernkwadrant van Ofman werd iedereen uitgedaagd om na te denken over sterke eigenschappen (kwaliteiten), maar tegelijkertijd ook valkuilen, uitdagingen en allergieën. Alle jongeren deden ook dit keer weer enthousiast mee, spraken open en eerlijk over hun persoonlijke uitdagingen en op deze manier ontstonden er hele mooie open en eerlijke gesprekken in de groepen.

Over het ShareFonds

ShareFonds zet zich in voor een samenleving die verbindt en waarin iedereen mee kan doen. Dit doen zij vanuit betrokkenheid en door het delen van kennis. Gericht op ontwikkeling en verbinding en op samen leven. Hierbij werken ze waar mogelijk samen met maatschappelijke organisaties die zich vanuit hun expertise inzetten om bij te dragen aan een samenleving waar iedereen onderdeel van is. Meer informatie over ShareFonds, neem contact op met Martijn Gijsbertsen.

Het PerspectiefHuis: een veilige plek voor jongeren

Het PerspectiefHuis van Stichting Timon biedt een veilige plek aan jongeren tussen de 14 en 18 jaar, waar zij kunnen toewerken naar zelfstandigheid. Dit is een tijdelijk thuis voor jongeren waarvan ouders niet in staat zijn om de opvoeding vorm te geven of omdat jongeren om andere redenen niet meer thuis kunnen wonen.

ShareFonds en We Share SkillsWe Share Skills Sharefonds Stichting Timon Dichterbij

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden