Must-listen-podcasts: 4 tips om deze zomer te luisteren!

6 juli 2023
Digitale transformatie Must-listen-podcasts

Het aanbod in podcasts is enorm. Waar begin je en hoe ontdek je nu leuke en inspirerende podcasts voor onderweg naar het werk, in het vliegtuig naar je vakantiebestemming of gewoon wanneer je lekker in je achtertuin zit? Wij helpen je graag met het terugkerende item ‘Must-listen-podcasts’. Bekijk ook de najaarseditie.

Must-listen-podcasts: tips van Mobilee voor inspiratie digitale transformatie

De kans bestaat dat je verdwaalt in de podcastjungle. Daarom hebben wij dit handige lijstje met aanraders voor je opgesteld! We raden verschillende soorten podcasts aan: soms podcasts die wat meer de diepte ingaan gelinkt aan onze dienstverlening, maar soms juist lekker luchtig en ontspannen om helemaal los komen van het werk. Nog een tip tijdens je reis naar een verre bestemming: download de podcasts zodat je ook onbezorgd in het buitenland kunt luisteren en MB’s bespaard. Veel plezier gewenst.

Persoonlijke & professionele groei

De lessen uit 10 miljoen jaar leiderschap

In deze 30 minuten durende podcast gaat Ben Tiggelaar in gesprek met de schrijver en psycholoog Leon Schaepkens van het boek: De lessen uit 10 miljoen jaar leiderschap. Je krijgt o.a. een korte samenvatting van het boek. Aan bod komen o.a. de zes basisbehoeften waar elk mens behoefte aan heeft en die succesvolle leiders dus ook (horen te) kennen. Hoe breng je deze in praktijk? Wat gebeurt er (onbewust) op de werkvloer als deze basisbehoeften ontbreken?

In ons werkveld van (digitale) transformatie hebben we dagelijks te maken met deze vragen: hoe krijg je het team mee in de veranderingen? Welke IT-componenten spelen een (hoofd)rol en wat betekent dit voor managers die hun team meenemen in deze veranderingen? Deze podcast is dus naast leuk om naar te luisteren, ook enorm nuttig, vol tips en tricks voor onze dagelijkse praktijk.

Mocht je er na 30 minuten nog niet genoeg van hebben, er komen elke week interessante podcasts en werktips bij. Ik rolde van de ene aflevering zo door in de andere – Susan

Ter ontspanning & inspiratie

De podcastlas

Laat dit jaar je Lonely Planet links liggen. In deze podcast krijg je alle informatie over het land waar je naar toe gaat. Op vakantie in eigen land?

Ook de verschillende provincies van Nederland worden stuk voor stuk besproken. Ben je nieuwsgierig naar (alle) landen van de wereld én ook de 12 provincies van Nederland? Luister dan naar deze Podcastlas. Hierin vertellen 3 enthousiaste geologen over allerlei aspecten van de landen van de wereld. Zoek het land op waar je heen gaat op vakantie en bereid je ontspannen voor! – Tina

Ter onspanning en inspiratie

Laat je verbazen door cyber-charlatan Rian met podcast

Angelique Kunst, onderzoeksjournalist bij het AD, publiceert al een aantal jaar over de intrigerende zaak van Rian van Rijbroek, ook wel bekend als de cyber-charlatan. In haar publicaties vertelt ze over Rian’s manipulatieve praktijken met Gerard Sanderink, oprichter van Centric, als één van haar opvallendste slachtoffers.

Wat drijft Rian om te doen wat ze doet? Waarom blijft ze succesvol in het manipuleren van mensen en het verspreiden van desinformatie? Hoe kan een man als Sanderink volledig meegaan in het verhaal van Rian? Ontdek de antwoorden in de podcast “in de ban van Rian” verteld door Angelique Kunst – Melanie

Persoonlijke & professionele groei

Verhalen van innovatie ondernemers

Met de dagelijkse rush van het leven is het soms moeilijk om tijd vrij te maken voor het uitwerken van creatieve ideeën en concepten. Gelukkig biedt de podcast ‘Baanbrekende Businessmodellen’ van BNR de perfecte gelegenheid om je te laten inspireren! Laat je meeslepen door de boeiende verhalen en inzichten van founders en experts.

Innovatie en digitale transformatie zijn sterk met elkaar verbonden. Innovatie heeft invloed op digitale transformatie door de introductie van nieuwe ideeën en technologieën, terwijl digitale transformatie innovatie mogelijk maakt door een infrastructuur te bieden die nieuwe ideeën kan ondersteunen en implementeren.

In deze podcast hoor je over verschillende modellen die je misschien toe kunt passen in je dagelijkse werk als transformator/veranderaar. Of je nu droomt van het starten van je eigen onderneming of al een bedrijf hebt en wilt groeien, deze podcast helpt je nieuwe ideeën op te doen en je creativiteit te stimuleren – Joa

We zijn natuurlijk ook benieuwd wat jou inspireert in de podcastjungle. Heb je een podcast die graag wilt delen? Laat dan jouw luistertip achter via een bericht op onze LinkedIn-pagina.

Na de zomer delen we een nieuwe lijst met inspirerende podcasts.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden