Mobilee huurt Vico Verhoeven in als recruiter

Door Tycho | 17 januari 2023
Nieuws over/van Mobilee De Werkende Bij

De werkende bij logo Mobilee

Om haar groei te faciliteren heeft Mobilee gekozen een extra recruiter uit onverwachte hoek aan te nemen: bokser Vico Verhoeven. Een logische stap, aldus Vico: “Na het succes van mijn vacatureplatform, dacht ik: what’s next? Ik was sowieso toe aan een break van het boksen. Toen ik zag dat dit top presenterende bureau iemand zocht, wilde ik die bokshandschoen graag oppakken.” De selectie was een strijd op zich: “de knock-out criteria waren geen probleem. Daarna moesten we het in meerdere rondes laten zien. Het was lekker dat ik steeds kon doorstoten. Tussen mijn concurrenten zaten een aantal zwaargewichten, maar uiteindelijk kende de jury mij de meeste punten toe.”

“We waren op zoek naar een sparringpartner,” aldus Leander Bloemers, partner bij Mobilee, “iemand die onder druk kan presteren. We zullen hem moeten trainen, maar zien dat hij met enthousiasme de ring in is gestapt. Als je het met een talent als Vico niet aandurft, denk ik dat je je later voor je kop stoot.”

Vico verhoeven recruiter mobilee satire

De eerste weken gingen nog niet vanzelf. Vico: “het was een rocky start. We liggen af en toe met elkaar in de clinch over mijn werkwijze. Ik ben toch van de directe communicatie. De feedback zal ik moeten incasseren en met mijn counter moeten komen. Het moet geen staredown worden. Recruitment is ook gewoon topsport, aan het eind van de week lig ik groggy op de bank.”

Over de Werkende Bij

Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in de reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Inmiddels is het schrijfteam van Werkendbij-items uitgebreid met extra ‘werkbijen’ wel te weten Daniël, Susan, Yorick, Jaap, Jannick en Tycho. Dit keer hebben we het over de recruitment bij Mobilee.

Tycho van de Meent

Consultant

+31(0)30 7670350

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden