Mobilee consultant Scott Schimmel vervangen door synthetische consultant

Door Yorick Kuijper en Susan Boonman | 7 maart 2023
Nieuws over/van Mobilee De Werkende Bij

De werkende bij logo Mobilee

Is de menselijke touch in consultancy verleden tijd?

In een verbazingwekkende ontwikkeling heeft Scott Schimmel, consultant bij Mobilee, aangekondigd dat hij wordt vervangen door een kunstmatige intelligentie. Volgens Schimmel zal de AI in staat zijn om de dagelijkse beslissingen sneller en efficiënter te nemen dan hij ooit zou kunnen.

De AI, die de naam ‘S.C.O.T.T.’ (Synthetische Consultant/ Organizational Transformation Tool) heeft gekregen, is speciaal ontworpen om de taken van een consultant aan te kunnen en zal zich voornamelijk richten op het verhogen van de effectiviteit van de consultancydiensten van het bedrijf. S.C.O.T.T. zal ook in staat zijn om 24/7 te werken zonder ooit moe te worden of ziek te worden. “Eindelijk wordt Scott een behulpzame collega,” aldus een collega-Mobiliair (naam bekend bij de redactie).

Schimmel, die al jaren als consultant werkte bij Mobilee, zei dat hij zich nu zal richten op het verkennen van nieuwe hobby’s zoals het verzamelen van stenen en het maken van bonsai-bomen. Velen zijn echter sceptisch over deze stap en vragen zich af of een AI in staat zal zijn om de menselijke component van consultancy te behouden.

Over de Werkende Bij

Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in de reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Inmiddels is het schrijfteam van Werkendbij-items uitgebreid met extra ‘werkbijen’ wel te weten Daniël, Susan, Yorick, Jannick, Tycho en dit keer óók ChatGPT. Dit keer hebben we over ChatGPT en de menselijke touch van de Mobilee-consultant.

Tycho van de Meent

Consultant

+31(0)30 7670350

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden