Nieuwe technologieën zorg tijdens ICT&Health

10 februari 2020
Digitale transformatie Nieuws over/van Mobilee

Op 27 januari 2020 vond het het ICT&Health-evenement plaats in Den Haag. Mobilee was hierbij aanwezig om het laatste nieuws rondom zorginnovatie te volgen. Het evenement is de aftrap van de e-healthweek. 1e-, 2e- en 3e-lijns zorgprofessionals komen op dit evenement af om geïnspireerd en geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen en implementaties van ICT-innovaties binnen de zorgsector.

Bruno Bruins, Minister medische zorg en sport, opende de dag en benadrukte het belang van zorginnovatie waarna er verschillende plenaire sessies volgden met cases op het gebied van gezondheidstechnologie, innovatie en samenwerkingen.

Nieuwe technologieën maken een grote opmars binnen de gezondheidszorg. Zo maken steeds meer partijen slim gebruik van bijvoorbeeld Artificiële Intelligentie (AI) , E-health-middelen en Robotica.

Een mooie learning kwam uit de presentatie Samen Innoveren. Verschillende innovatieprofessionals vanuit zorgverzekeraars, waaronder Zilveren Kruis, VGZ en CZ vertelden hoe, in samenwerking met verschillende zorgprofessionals, innovatietrajecten succesvol kunnen worden vormgegeven. Schaalbaarheid en het realiseren van een cultuuromslag zijn hierbij een cruciale factor. Ook kwam naar voren dat dat de beste innovatieve ideeën rondom de inzet van techniek vaak klein beginnen en de adaptie van zorgprofessional uit het veld een succesfactor is gebleken.

Bent u werkzaam in de zorg en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en inzet van nieuwe technologieen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Op 16 april 2020 vindt de kennissessie ‘What’s Next Artificial Intelligence (AI)’ plaats in Utrecht? Met best user-cases en implementatievoorbeelden nemen wij je mee in de wereld van AI. binnen de mogelijkheden van AI. Opgeven kunt u doen via de link.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden