Must-listen-podcasts: 5 podcast-tips rondom leiderschap om dit voorjaar te luisteren!

2 april 2024
Digitale transformatie Visie en leiderschap Must-listen-podcasts

Het aanbod in podcasts is enorm. Waar begin je en hoe ontdek je nu leuke en inspirerende podcasts voor onderweg naar het werk, in het vliegtuig naar je vakantiebestemming of gewoon wanneer je lekker op de bank thuis zit? Wij helpen je graag met het terugkerende item ‘Must-listen-podcasts’. Benieuwd naar onze vorige tips? Kijk dan ook bij de zomereditie van 2023  of de tips voor de herfst.

Must-listen-podcasts: tips van Mobilee voor inspiratie digitale transformatie

Natuurlijk leiderschap, een sterke leider, leidinggeven, allemaal termen die we kennen maar waar we misschien wel een verschillend beeld bij hebben. Leiderschap, wat betekent dit nu eigenlijk? Wij geven een aantal suggesties voor podcasts die deze verschillen bespreken. Allemaal geven ze een aspect weer van leiderschap zoals Mobilee dat met zijn consultants uitstraalt: gebaseerd op een theorie rondom leiderschap, maar altijd met een eigen draai waardoor het toepasbaar is op de organisatie waarvoor de consultants werken. In de podcasts wordt dieper ingegaan op de verschillende visies van allerlei leiders in Nederland op leiderschap. Veel luisterplezier!

Is er een podcast die jij inspirerend vindt en dus terug hoort te komen in ons volgende lijstje? Stuur dan je tip naar Tina Rundervoort.

BNR – De lessen uit 10 miljoen jaar leiderschap

Podcast of leiderschap voorjaar

In de aflevering “De lessen uit 10 miljoen jaar leiderschap”, van de Ben Tiggelaar Podcast, wordt gedoken in de essentie van succesvol leiderschap. Fundamentele menselijke basisbehoeften worden belicht, zoals waardering, verbondenheid, veiligheid en autonomie. Deze behoeften blijken niet alleen cruciaal te zijn voor persoonlijk welzijn, maar ook voor het creëren van een bloeiende organisatiecultuur en leiderschapssuccessen. Door te beginnen met zelfkennis kunnen we niet alleen onze eigen behoeften beter begrijpen, maar ook effectiever leiderschap uitoefenen en teams en organisaties naar nieuwe hoogten brengen. Duik dieper in de kern van leiderschap en ontdek hoe essentiële menselijke behoeften het succes van organisaties beïnvloeden! – Melanie

Ongeboren leiders

Podcast ongeboren leiders voorjaar

Een podcast van De Baak waar in elke podcast een andere gast wordt geïnterviewd, die leiders zijn op allerlei gebieden: media, cultuur, bedrijfsleven etc. In de podcasts vertellen ze wat hun inspireert, hoe zij leiderschap én de toekomst voor zich zien. Een podcast die stof tot nadenken geeft. In deze aflevering vertelt Özcan Akyol (bekend als Eus) over zijn persoonlijke ontwikkeling tot de “leider” die hij nu is. Van immigrantenzoon tot voorbeeld voor velen. Ogenschijnlijk vanzelf, maar in het gesprek wordt duidelijk wat Eus daar allemaal voor heeft moeten doen en laten. – Tina

Drive

Podcast leiderschap drive mark Tuiters voorjaarIn de podcast-serie Drive, gaat voormalig schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert in gesprek met gedreven atleten, ondernemers, artiesten en wetenschappers. In deze aflevering praat Mark met Ray Klaassens, bekend van onder andere het TV-programma “Kamp van Koningsbrugge”, over leiderschap, opoffering en teamwork. Waarbij duidelijk wordt dat managen misschien wel te leren is uit boeken, maar dat leiden toch vooral voortkomt uit ervaren, middenin de groep staan en beslissingen kunnen nemen op de momenten dat het er écht toe doet. Hierbij is verbinding maken en zuinig zijn op mensen de factoren die het verschil maken. Een mooi gesprek tussen twee gedreven mensen die je de energie en inspiratie zullen geven. – Wilco

Ben Tiggelaar – Zo leid je een project

Podcast of leiderschap voorjaar

In de Ben Tiggelaar Podcast wordt Rudy Kor, organisatieadviseur , geïnterviewd over het succesvol leiden van projecten. Kor deelt zijn visie op het gebruik van het 7S model en zijn belangrijkste vragen voor zijn opdrachtgever bij de start van een project. Een kort maar interessant gesprek met een ervaren adviseur. – Joa

Sterkmakers

Podcast leiderschap voorjaar Sterkmakers

De ideale podcast voor wie snel nieuwe inzichten op wil doen. In deze serie van opleidingsinstituut Schouten & Nelissen komen experts, ondernemers en topsporters aan het woord op het gebied van leiderschap en management. Het zijn korte colleges van zo’n 10 minuten met vaak praktische tips.

Maarten Ducrot komt in deze aflevering van Sterkmakers aan het woord. Velen kennen hem als oud-wielercommentator maar hij is ook werkzaam geweest als organisatieadviseur. Maarten weet daardoor interessante parallellen te trekken tussen de wielerwereld en het bedrijfsleven. Zo ziet hij het door hem bekritiseerde tekentafelwielrennen terugkomen in de overdaad aan Excelsheets en de toenemende nadruk op controle. Zijn key takeaway is dat je als leidinggevende een goed verhaal moet hebben richting je team, met zuivere intenties en niet voor je eigen ego. Wanneer je dat combineert met veel aanwezig zijn op de werkvloer en in gesprek blijven met je team, is er niet zo veel controle nodig doordat men zich onderdeel voelt van het geheel. Daarnaast hoor je hier ook waarom Maarten gelooft dat paarden ons veel kunnen leren over leiderschap.
Björn

We zijn natuurlijk ook benieuwd wat jou inspireert in de podcastjungle. Heb je een podcast die graag wil delen? Laat dan jouw luistertip achter via een bericht op onze LinkedIn-pagina.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden