Interview met Anne Wever: creatieve oplosser en ‘strikjeslegger’

8 oktober 2020
Nieuws over/van Mobilee Interview


Dit keer een interview met Anne Wever. Anne is 31 jaar en werkt sinds 2017 bij Mobilee als consultant. Ze schrijft regelmatig artikelen voor de website en laat daarmee haar analytisch vermogen en expertise zien op het gebied van verandermanagement en agile transformaties. Privé vindt Anne het leuk om te koken en vooral te genieten van lekker eten en drinken, het liefst in haar net bijgewerkte tuintje want ook tuinieren is één van haar passies. Haar vakanties spendeert ze echter het liefste in de sneeuw en op de skies. Ze is getrouwd en woont inmiddels alweer enkele jaren in het wonderschone Amersfoort.

Mobilee'er Anne Wever creatieve oplosser en strikjeslegger

Thuis is Anne een zogenoemde ‘regelateur’. Ze houdt thuis van ‘dingen regelen’ en dit zie je terugkomen binnen haar werkzaamheden voor organisaties. Zo springt ze snel in de regelmodus zodra er iets mis dreigt te gaan. Haar motto is dan ook ‘evalueren doen we later wel, brandjes blussen doe je meteen’. Ook voelt ze zich op haar best als ze dingen kan afronden en zogezegd ‘strikjes eromheen kan doen’.

Momenteel zit Anne binnen de overheid als organisatieadviseur/projectleider. Zo werkt ze mee in de operatie. Bij uitvoerende zaken t.b.v. de organisatie-inrichting van de informatievoorziening heeft ze een belangrijke rol in de manier waarop de werkwijze binnen de afdeling informatievoorziening wordt ingericht.

Wie is Anne als consultant en wat maakt haar zo uniek?

Vanuit huis uit is Anne bekend met het ondernemerschap. Zo was haar vader ondernemer en volgde ze een studie in HR met specialisatie in ondernemerschap. Anne heeft altijd een passie gehad voor het verbinden van mensen en processen binnen organisaties. Na enkele zijstapjes in detachering en de particuliere zorg, kwam ze terecht binnen de IT.

“Ik krijg energie van het verbinden en het laten samenwerken van mensen. Samen werken aan en naar doelen en hieruit resultaat halen. Meestal vragen organisaties mij om als procesbegeleider teams te ondersteunen. Zo heb ik regelmatig agile-trajecten begeleidt waarbij de nadruk lag op IT. Je huurt mij in als je op zoek ben naar iemand die het ‘gewoon even regelt’, teams stimuleert om te presteren en samen te bouwen aan resultaat.”

Waar ligt je expertise? Waarin heb je je ontwikkelt?

“Mij kun je goed inzetten voor verandertrajecten. Ik ben geen zogenoemde ‘agile-evengalist’. Ik geloof niet dat er één specifiek framework is dat past bij elke organisatie, team of medewerker. Ik Interview Mobilee'er Anne Wever creatieve oplosser en strikjesleggerkijk daarom altijd naar de context, kwaliteiten van medewerkers en wat er schuilt achter de hulpvraag en doelstellingen van de organisatie. Zo haal ik ontzettend veel energie uit het verbinden van mensen en processen.

Ik ben heel ambitieus en werk altijd vanuit een soort idealisme: wat kan er beter en durf ik groter te denken? Zo ben ik binnen mijn werk altijd bezig met de volgende stap: niet alleen de nabije toekomst maar ook de langere termijn. Daar hoort ook creativiteit bij en niet bang zijn om impact te maken. Mijn adaptief vermogen is groot: daardoor kan ik makkelijk verwachtingen en doelstellingen bijstellen. Wij noemen dit binnen Mobilee AQ: Adaptief Quotient: het vermogen om je aan te passen aan je omgeving en de context; Buigzaam zijn en flexibel maar niet hyper mobiel! Uiteindelijk is het doel van wendbaar zijn niet om chaos te creëren maar altijd terug te keren naar een soort basis.”

Adaptief Quotient: het vermogen om je aan te passen aan je omgeving en de context.

Welke ontwikkelingen/trends zie jij binnen je vakgebied?

“Ik zie dat er veel wordt gevraagd aan medewerkers binnen de digitale hyperloop waarin we nu zitten. Als werkgever en organisatie hierin faciliteren wordt echter vaak vergeten. Een voorbeeld van een organisatie die zich hier wel mee bezighoudt is het onderwijs; studenten worden nu al voorbereidt op een andere manier van werken door o.a. het vak 21st century skills te volgen. Zo zorgt het onderwijs dat de docent van de toekomst mee kan komen in dit digitale tijdperk.

Bij opdrachtgevers zie ik vaak dat men opereert in ‘the heat of the moment’. Er zijn veel brandweermannen- en vrouwen in de weer om brandjes te blussen maar om uiteindelijke doelstellingen te bereiken moet er een mix zijn van werkwijzen en profielen. Organisaties zitten vast in bestaande structuren en ook al zijn kaders belangrijk: als organisatie moet je blijven nadenken over de langere termijn.

Als je kijkt naar onze expertisegebieden: wat voorspel je dan voor de toekomst?

Organisaties moeten wendbaarder organiseren. Ik zie dat dit thema niet meer losstaat maar dat het een onderdeel is van andere thema’s. Wendbaar organiseren is en blijft de verbindende schakel voor digitale transformatie van organisaties!

Wiel Mobilee expertise

Anne Wever

Consultant

+31(0)30 7670350

Over Anne Wever

Anne Wever is consultant binnen Mobilee. Haar expertise ligt op het gebied van verandermanagement en Agile transformaties. Daarnaast ligt haar interesse op het gebied van samenwerking binnen teams en procesverbetering.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden