Zomerspecial: Bert en Leander reflecteren op het 20-jarig jubileum van Mobilee

28 juni 2024
Jubileum Nieuws over/van Mobilee

Mobilee management & advies viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Dat is werkelijk een mijlpaal te noemen! We gaan in gesprek met de managing partners van het bureau: Bert Bakker en Leander Bloemers. We spreken hen voor deze zomerspecial en vragen hoe zij de markt hebben zien veranderen en hoe ze deze 20-jarige reis naar volwassenheid tot nu toe hebben ervaren.

Bert en Leander over goed werkgeverschap
Leander Bloemers en Bert Bakker, managing partners Mobilee management & advies

Hoe voelt dat nu, een 20-jarig jubileum?

Leander: Het voelt echt als een prachtige mijlpaal. Zeker als je bedenkt dat 20 jaar geleden Mobilee is begonnen met een handvol mensen, maar wel dezelfde missie, namelijk organisaties helpen om effectiever en klantvriendelijker te opereren. Dat we hier nog elke dag in slagen, is heel bijzonder, zeker nu we niet meer zo klein zijn en zijn gegroeid tot een volwaardig en professioneel organisatieadviesbureau. Wat niet is veranderd is dat we nog steeds een super hecht team zijn, maar nu met inmiddels meer dan 75 professionals.

Bert: Dit 20-jarig jubileum voelt goed maar ook een beetje onwerkelijk eerlijk gezegd. Door continu te bouwen aan duurzame relaties met klanten en collega’s blijft het elke keer weer nieuwe uitdaging om met organisaties te sparren, ze te adviseren en daadwerkelijk te helpen om hun doelstellingen te behalen. Sommige klanten kennen we al vanaf het begin en gedurende de jaren zijn er veel klanten in verschillende branches aan toegevoegd. Kortom, 20 voelt jong genoeg, maar ook stabiel en klaar voor een mooie toekomst.

De prijzenkast van Mobilee is inmiddels al aardig gevuld. Wat is jullie geheim?

Bert: We proberen elke dag ervoor te zorgen dat onze collega’s tevreden zijn met de plek waar ze werken en bouwen continu aan duurzame relaties met onze klanten. Dat is de basis van alles wat we doen. We zijn er dan ook enorm trots op dat we hiervoor structureel hoog eindigen in de noteringen van beste dienstverleners van MT Sprout (MT1000 en de DX300), als beste adviesbureau vanuit Consultancy.nl en uiteraard Great Place to Work. Al die prijzen maken ons super trots en zijn de kers op de taart.

Mobilee jubileumactie

Leander: Ja, ik ben het helemaal met Bert eens. Het voelt ook echt alsof Mobilee aan de juiste knoppen draait en het is geweldig om elke dag weer opnieuw met deze gezellige club mensen en alle klanten samen te werken! Dat we, naast de hoge MT1000 noteringen ook in 2024 op nummer 1 van ‘Best Workplace’ zijn geëindigd (redactie: nummer 2 in 2023) is waar we het voor doen!

Je kunt zeggen dat Mobilee nu officieel ‘volwassen’ is geworden. Hoe is Mobilee door de jaren heen veranderd?

Leander: We zijn enorm gegroeid, zowel qua team als in professionaliteit en expertise. Van een oorspronkelijk kleine eigenwijze club van business consultants, naar een volwaardig adviesbureau dat integraal digitale transformatie trajecten leidt en begeleidt voor onze opdrachtgevers. Het oorspronkelijke DNA en de eigenzinnigheid hebben we echter nooit verloren.

Bert: We zijn daarmee ook veel meer dan alleen adviseurs. We zijn partners van onze opdrachtgever, we denken mee met onze klanten en we gaan samen met hen de uitdaging aan om processen, systemen en samenwerking op het snijvlak van Business en IT duurzaam te verbeteren. Je ziet dan ook dat de klantvraag deels anders is dan vroeger: we worden veel meer gezien als sparringpartners en adviseurs op strategisch niveau. Dat is geweldig omdat ook onze consultants hierop kunnen en willen excelleren.

Hoe is de rol van het adviesbureau vanuit de markt gezien veranderd?

Bert: Klanten zijn kritischer geworden en ze eisen meerwaarde van hun adviseurs. Ze willen geen quick fixes, maar duurzame oplossingen. Naast inhoud willen klanten ook op een energieke manier geïnspireerd worden. Hoe je dus de inhoud brengt is dus heel belangrijk. De stijl en de manier waarop iets dus wordt overgebracht zit dus helemaal verweven in de aanpak van onze consultants bij onze klanten. Hier worden we ook op herkend en dat is mooi om te zien!

Leander: Daarom kijken wij als bureau extra kritisch naar de consultants die we in dienst nemen, dat deze passen bij onze organisatie, onze waarden en de opdrachtgevers die we bedienen. En gelukkig zien we dat dat deze Mobilee-stijl wordt herkend! Wij moeten daarnaast continu weten welke trends en ontwikkelingen er spelen binnen verschillende branches en op de hoogte zijn van de uitdagingen waar organisaties mee worstelen. De kennis en vaardigheden van onze consultants worden hier continu op aangescherpt zodat we een duidelijke focus hebben en ‘samen met de klant’ werken aan kennisoverdracht, mensgericht handelen en samen werken aan pragmatische oplossingen.

Welke kenmerken hebben onze opdrachtgevers en wat voor vraagstukken leggen ze bij Mobilee neer?

Bert: Onze opdrachtgevers zijn ambitieuze organisaties die zich continu willen verbeteren. Ze zijn eager om gebruik te maken van nieuwe digitale ontwikkelingen, maar lopen er soms tegenaan dat de organisatie hier nog niet juist op is ingericht, personeel er niet mee kan of wil werken of dat er niet is nagedacht wat digitalisering toevoegt aan het bereiken van strategische doelstellingen.

Leander: Ze komen dus bij ons met uiteenlopende vraagstukken. Van adviesvraagstukken rondom klantbeleving tot en met het inrichten van informatiemanagement. Van het verbeteren van de samenwerking tot het uitwerken van een digitale roadmap. Gelukkig kunnen we met onze huidige omvang nu goed voldoen aan deze diversiteit van vragen.

En nu op naar de toekomst: wat zijn jullie verwachtingen?

Leander: Mobilee is ontzettend ambitieus en wil zijn positie als toonaangevend adviesbureau in de markt nog verder versterken. Dit door vast te houden aan ons DNA en verder uit te bouwen waar we goed in zijn. Sinds een jaar zijn we onderdeel van de TMC-groep. Met deze sterke partner achter, en naast ons, kunnen we nog meer van onze ambities verwezenlijken.

Bert: We blijven organisaties én onze eigen medewerkers helpen om zichzelf verder te ontwikkelen, om zo sneller een goed resultaat te leveren aan een betere dienstverlening voor klanten, burgers of cliënten. Duurzaam impact maken op de maatschappij is hierbij wat ons drijft. We kijken vol vertrouwen naar de toekomst!

Jubileum Mobilee 20 jaar

Lees ook: