Mobilee’ers nemen thuisonderwijs erg serieus [satire]

Door Tycho van de Meent | 30 april 2020
Nieuws over/van Mobilee


Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in deze nieuwe reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Dit keer gaan we het hebben over hoe Mobilee’ers omgaan met het onderwijzen van hun kinderen.

De werkende bij logo Mobilee

Consultants van Mobilee krijgen in hun opdrachten vaak te maken met Agile werkomgevingen en complexe verandertrajecten. Dagelijks houden ze zich bezig met backlogs, sprints, scrum masters, maar ook stakeholders, volwassenheidsmodellen en roadmaps. Dat nemen ze nog wel eens mee naar huis. Nu de scholen (nog deels) gesloten zijn, hebben veel Mobileeërs er een opdracht bij gekregen: thuisonderwijzen. Zoals bij elke opdracht zijn ze hier vol enthousiasme ingevlogen.

“Eindelijk heb ik de kans om mijn kinderen bij te brengen wat écht belangrijk is in het leven,” aldus Wouter Leenders, Business Consultant bij Mobilee. “Taal en hoofdrekenen brengen je tot zo ver in het leven, maar hoe moet het als je niet bekend bent met Agile werken? Twee dagen geleden gaf mijn dochter (6) aan dat ze een ijsje wilde, maar dat stond niet op de sprintbacklog. Dus heb ik gezegd dat als ze dit echt belangrijk vond, ze dit moest aankaarten bij de Chief Product Owner (zijn vrouw, red.). Mogelijk dat we het ijsje in de volgende sprint dus terug gaan zien. Het is misschien streng, maar de methode werkt alleen als we ons aan het proces houden.”

Ook Thijs van Tol, tevens Business Consultant bij Mobilee, is trots op de eerste resultaten van zijn nieuwe lesprogramma. “Mijn dochter (6) vroeg vanochtend of we om 10:00 konden gaan buiten spelen, in plaats van ons vaste moment om 12:30. Ik hoef haar dan maar even streng aan te kijken, voordat zij zich realiseert dat zo’n procesverandering niet zomaar kan. Ze is toen gaan brullen tot ik toegaf. Wat een manier om urgentie te creëren,” glundert Van Tol.

Coronarooster Thijs thuiswerken

De kinderen zijn inmiddels een digitale vrijmibo gestart om hun ervaringen uit te wisselen. Ook staat de volgende retrospective alweer op de planning. De kids verwachten een aantal verbeterpunten uit de retro op te kunnen nemen in de komende sprint.

Tycho van de Meent

Consultant

+31(0)30 7670350

Over Tycho van de Meent

Tycho van de Meent is Business Consultant bij Mobilee. Hij is een allround analist met een kritische blik en brede kennis, van data en IT tot bedrijfsprocessen en -inrichting. Hij neemt graag alle stakeholders mee in zijn proces. Daarnaast verdiept hij zich in de laatste technologische ontwikkelingen.

Tijdens zijn studie schreef Tycho humoristische stukken voor het blad van zijn studentenvereniging. Dit keer doet hij dit graag voor Mobilee.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden