Mobilee medewerker ontvangt bijzondere attributen op eerste werkdag [satire]

9 april 2020
Nieuws over/van Mobilee De Werkende Bij

Bij Mobilee houden we wel van een geintje. Met een beetje zelfspot en veel humor kijken we in deze nieuwe reeks De Werkende Bij (artikelen à la De Speld) naar de consultancybranche en ons bedrijf. Deze eerste keer gaan we het hebben over vakjargon: de hamer, schutting en kapstok!
De werkende bij logo Mobilee

Chantal (red.: de consultant wenst anoniem te blijven)  is erg verrast op haar eerste werkdag in de consultancy. Chantal, recentelijk afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als bedrijfskundige, is na haar studie aan de slag gegaan in de consultancy bij adviesbureau Mobilee. Waar zij de verwachting had ontvangen te worden met een telefoon en laptop met bijbehorende aktetas, werd zij op haar eerste werkdag onaangenaam verrast met o.a. een kapstok, paraplu en hark. “Ik stond toch wel even gek te kijken toen op mijn werkplek een kapstok, paraplu, hamer, schutting, hark en piketpaaltjes voor me klaar lagen. Van studiegenootjes had ik al verhalen gehoord hoe het er aan toe gaat in de consultancywereld. Lange dagen achter de laptop, deskresearch en veel meetings met klanten. Over een paraplu en hark heb ik niks gehoord”.

Gevraagd naar de opmerkelijke ontvangst van Chantal, vertelt ze zelf welke uitleg ze heeft gekregen bij deze vreemde attributen. “In de consultancywereld is het belangrijk dat je direct aansluiting zoekt bij de klant en dezelfde taal met elkaar spreekt. Deze attributen zijn essentieel in het succesvol opstarten en uitvoeren van een project. Zo ben ik direct begonnen met het uitzetten van de piketpaaltjes zodat ik de scope van mijn project goed kon afbakenen. Belangrijke verhalen van de klant kon ik vervolgens direct aan de kapstok ophangen. Daarbij is het belangrijk dat alle werkzaamheden onder de paraplu van het project vallen. Om de organisatiestructuur goed te begrijpen, kun je tegenwoordig niet zonder hark. Bij belangrijke beslissing pak ik de hamer om er een klap op te geven” aldus Chantal. Chantal is zichtbaar enthousiast als ze vertelt over hoe haar eerst werkdagen bevallen zijn. Persoonlijk is ze het meest blij met de schutting. “Als ik ergens geen zin in heb, gooi ik het over de schutting. Enorm handig, zeker aan het begin van je carrière als je nog zoekende bent naar jouw taken en verantwoordelijkheden” aldus Chantal wiens carrière in de consultancywereld al niet meer stuk kan.

  Over Sander Hoenderdaal

  Sander kan met een analytische blik, in combinatie met een pragmatische insteek, snel waarde toevoegen voor de klant. In duidelijke taal slaagt hij erin complexe materie snel terug te brengen naar de essentie. Naast zijn adviserende rol is Sander ook graag direct betrokken bij een organisatieverandering.

  In zijn vrije tijd leest en schrijft Sander graag. Zo heeft hij zich sinds enkele maanden gestort op humoristische artikelen voor Mobilee.

  Lees ook:


  Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

  Aanmelden