Interview met muzikaal talent en consultant Elise

20 juli 2021
Nieuws over/van Mobilee Interview

Elise is alweer 5,5 jaar geleden, vers uit de schoolbanken, bij Mobilee begonnen als trainee. Dat er muziek zat in deze jonge frisse dame wisten we bij Mobilee heel snel. Niet alleen omdat ze ter ontspanning geregeld achter de piano kruipt maar ook omdat ze, na haar leerzame en vliegende start als trainee, heel makkelijk contact legt en inmiddels regelmatig opdrachten uitvoert als medior consultant bij een breed spectrum van opdrachtgevers.

Maak kennis met Elise

Elise haar hart ligt, ondanks haar huidige woonplaats Eindhoven, nog steeds in haar studiestad Utrecht.Consultant Elise Blanken: muzikaal talentVanuit Utrecht volgde ze de opleiding Bedrijfskunde aan de VU in Amsterdam met als specialisme Management Consulting en Human Resource Management. Ze is getrouwd met Tinko en heeft twee kinderen van 2 en 4. Momenteel loopt ze veel hard omdat ze, samen met enkele collega’s van Mobilee, traint voor de Singelloop van Utrecht. Al vanaf haar 15e speelt Elise (licht klassiek) piano. Dit is voor haar een manier om volledig te ontspannen en even haar hoofd leeg te maken. Dat haar kinderen ook interesse hebben in muziek vindt ze bijzonder om te zien en maakt haar heel trots.

Gericht op haar doel af

Binnen Mobilee heeft ze inmiddels veel verschillende projecten mogen uitvoeren. Elise vertelt: “We richten ons vanuit de organisatie op vijf expertisegebieden en mijn expertise ligt vooral op operationele excellentie. Ik krijg energie van doelmatig ergens naartoe werken. Ik vind het fijn om concreet voor projecten te werken want na het bereiken van mijn doel ga ik graag weer verder naar de volgende uitdaging. Meestal word ik ingehuurd voor verandermanagementtrajecten. Mensen op een manier benaderen zodat je ze meekrijgt binnen het doel dat je voor ogen hebt, vind ik altijd weer een mooie uitdaging. Hoe dit komt? Mensen vinden mij vaak ontwapenend overkomen en voelen zich veilig. Ik krijg geregeld terug dat dit komt omdat ik niet ‘zomaar even’ de boel kom veranderen maar het voor de ander voelt alsof ik echt kom helpen. Dit is mooie feedback om te ontvangen”.

Welke opdracht voer je momenteel uit?

Op dit moment zit ik bij de CBB wat onderdeel is van de Rechtspraak. Daar ben ik bezig met Operational Excellence en met het beschrijven van het proces voor de hele organisatie, met de focus op procesoptimalisatie en verandermanagement. Daarnaast ben ik betrokken bij de implementatie hiervan en zet ik het programma ‘train de trainer’ op waarbij ik de organisatie leer om zelfstandig vorm te geven aan procesmanagement. Eigenlijk ben ik bezig met mezelf overbodig te maken. Dit is een gave opdracht want ik faciliteer de gesprekken tussen de betrokkenen en opeens zie je dat mensen het nut inzien van procesbeschrijvingen en daarmee begrip krijgen voor wat de ander nodig heeft. Je creëert hiermee een win/win situatie voor meerdere partijen.

Wat valt jou op binnen jouw vakgebied?

Wat ik bij veel van mijn opdrachten  terug zie komen isConsultant Elise Blanken: muzikaal talent dat verschillende teams, afdelingen en bedrijfsonderdelen het soms lastig vinden om buiten de kaders van hun afdeling te denken.  Daardoor kan samenwerken heel erg lastig zijn. Het gaat dan niet meer persé om de inhoud maar om de diepere laag: begrijpen en begrepen worden, communiceren en emoties tonen. Het fijne van mijn functie als consultant is dat ik makkelijker kan doorgronden waar het mis gaat omdat ik de emotie erbuiten kan houden. Het raakt mij immers toch minder. Juist als “buitenstaander” kan je dan kwaliteit leveren door wel de juiste gesprekken te faciliteren.

 

Wiel Mobilee expertise

 

 

Elise Blanken

Consultant

+31(0)30 7670350

Over Elise

Elise Blanken is consultant en verandermanager bij Mobilee. Haar expertise ligt op het gebied van operationele excellentie, procesoptimalisatie en lean six sigma.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden