Interview met projectmanager Jaap

16 januari 2020
Nieuws over/van Mobilee Consultant

Mobilee’er Jaap van der Ende

Jaap van der Ende is acht jaar werkzaam als consultant waarvan inmiddels twee jaar voor Mobilee. Als projectmanager of businessconsultant is hij vaak betrokken bij het adviseren van transformatietrajecten maar ook de implementatie hiervan. We trappen af met Jaap binnen deze reeks interviews met Mobilee’ers.

Consultant Jaap van der Ende
Ik ben 34 jaar en woon in Utrecht. Hier woon ik samen met mijn vriendin. Na een studie Technologie Management aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik op zoek gegaan naar een baan waarin ik mijn analytische denkvermogen kon combineren met interactie met mensen. Dat vond ik al vrij snel binnen het consultancyvak.

Het leuke aan dit werk vind ik dat je steeds weer bij andere organisaties aan de slag gaat. Zo leer je bij iedere nieuwe opdracht weer een andere organisatie kennen en daarmee een ander stukje van Nederland. Zo deed ik opdrachten voor banken en verzekeraars, de semi-overheid, telecomsector, binnen de metaalindustrie en bij organisaties zoals het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Nederlandse Spoorwegen en in de kinderopvang. Geen organisatie is hetzelfde, dat maakt het leuk en uitdagend want er is nooit een standaardoplossing.

“Geen organisatie is hetzelfde, dat maakt het werk leuk en uitdagend!”

Organisaties help ik met vraagstukken op het snijvlak van business en IT. Ik werk soms als projectmanager en soms als businessanalist of consultant. Het leukste vind ik opdrachten waarbij adviseren en realiseren gecombineerd worden. Dus niet alleen adviseren wat er beter kan maar ook de verbeteringen implementeren. Vooral het laatste kan een grote uitdaging zijn. Tijdens mijn opdrachten geef ik geen advies vanaf de zijlijn maar zoek ik de samenwerking op met de medewerkers binnen de organisatie. Door samen te werken en open te communiceren met medewerkers probeer ik verbetering vast te leggen in de organisatie.

Voor dat ik bij Mobilee in dienst kwam, was ik werkzaam bij een groter adviesbureau. Ook al vond ik het werk bij de klant leuk, ik miste het contact met collega’s van het bureau. Mobilee is daarin uniek. Omdat dit bureau veel kleiner is en een platte structuur heeft, ken ik elke collega persoonlijk. Naast verdieping binnen je vakgebied, biedt het bureau ook de mogelijkheid om je kennis te verbreden door je bezig te houden met bijvoorbeeld marketing of HR. Naast veel plezier, delen en vergaren we gezamenlijk veel kennis door het volgen van vakinhoudelijke sessies. Omdat we elkaar goed kennen, kunnen we elkaar ook beter helpen met de uitdagingen van klanten. Op het gebied van ‘fun’ doet Mobilee veel. Zo hebben we elke twee maanden een teambuilding-activiteit. Vorig jaar mocht ik deze organiseren. Tijdens een sportief avondje jeu de boules ontdekte ik het ware sportieve karakter en fanatisme van collega’s.

“Collegialiteit vind ik heel belangrijk”

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, te koken en op te trekken met familie en vrienden. In het weekend vind ik het heerlijk om samen met m’n vriendin boodschappen in te slaan op de markt en snoepen we een haring bij de viskraam. Na afloop drinken we dan vaak een koffie of biertje met vrienden in het café. ‘s Avonds koken we dan uitgebreid met de ingrediënten die we eerder op de markt hebben gekocht. Op zondag voetbal ik in de spits bij Kampong 19. Niet het hoogste niveau maar wel sportief en altijd fanatiek.

Jaap van der Ende

Consultant

+31(0)30 7670350

Over Jaap van der Ende

Jaap van der Ende is consultant bij Mobilee. Hij heeft veel ervaring bij grote organisaties in Nederland waaronder KPN, ING en Ministerie van Justitie en Veiligheid. Binnen deze organisaties gaf Jaap advies of vervulde hij de rol van Product Owner, Project Manager of Business Analist.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden