Noodverordening VWS: Geld beschikbaar digitale middelen zorg

24 maart 2020
Operationele excellentie Wendbaar organiseren


Vanuit het ministerie van VWS is op 24 maart 2020 bekend geworden dat er direct geld vrijkomt voor initiatieven waarmee digitale zorg thuis mogelijk wordt gemaakt.

Dit geld komt vrij voor extra digitale toepassingen voor ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Binnen de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) is een speciale noodregeling ingericht: SET Covid-19. De regeling is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die nu extra willen investeren in digitale zorg op afstand. Inmiddels zijn ook de voorwaarden voor de SET COVID-19 gepubliceerd. Dit gaat bijvoorbeeld om aanbieders van wijkverpleging, ggz-aanbieders en ziekenhuizen.

Via de regeling is per aanvraag €50.000 beschikbaar. Aanvragen kunnen vanaf woensdag 25 maart, 09.00 uur worden ingediend.

Lees de gehele noodverordening op de website van de rijksoverheid.

Mobilee management & advies is gespecialiseerd in het toepassen van digitale middelen om zorg op afstand mogelijk te maken. Zo schreven wij een stappenplan voor de implementatie van digitale middelen binnen de zorg. Op zoek naar advies, het stappenplan of een implementatiepartner voor het verder invoeren van digitale middelen in jouw organisatie? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Lees ook:


Ontvang meer artikelen direct in je inbox:

Aanmelden