Datagedreven werken: zes onmisbare bouwblokken voor een succesvolle aanpak [e-book]

5 september 2023
Data als grondstof E-book

Download het e-book

Data is overal en steeds meer organisaties weten data succesvol in te zetten. Van de hardloop-app op je smartphone die je gebruikt in je vrije tijd, tot de stuurinformatie waar een multinational strategische beslissingen op baseert. Door digitalisering en digitale transformatie ontstaat er steeds meer data die ook nog eens op steeds meer manieren gebruikt kan worden.

Datagedreven werken stelt organisaties in staat om op basis van feitelijke gegevens betere, geïnformeerde beslissingen te nemen, in plaats van op intuïtie of giswerk. Daarmee kun je bijvoorbeeld de operationele efficiëntie verbeteren, klantgedrag voorspellen en trends en patronen in de markt herkennen. Op deze manier kunnen organisaties strategieën aanpassen en optimaliseren voor meer succes en de concurrentie voor blijven.

Toch is niet iedere organisatie even succesvol als het gaat om datagedreven werken. Bijvoorbeeld omdat niet alle mogelijkheden worden gezien of benut. Privacy of gegevensbeveiliging die zorgen voor hoofdbrekens. Of dataprojecten in de ontwikkelingsfase blijven hangen. Dat is enorm zonde!

Hoe zet je dan wél de juiste stappen naar datagedreven werken? Mobilee heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties in hun transformatie naar datagedreven werken. Daarbij hebben we gezien wat wel en wat niet werkt en vooral wat essentieel is om die transformatie te laten slagen.

Ebook-datagedreven-werken

Zes onmisbare bouwblokken in datagedreven werken

In dit e-book hebben we zes onmisbare elementen voor datagedreven werken geïdentificeerd.

  1. Zorg voor een goede basis
  2. Gebruik de juiste data
  3. Maak data visueel aantrekkelijk
  4. Werk aan cultuur, rollen en samenwerking
  5. Kies specifieke informatiedoelen
  6. Maak een datastrategie op basis van een groeimodel

We omschrijven welke dit zijn, geven praktijkvoorbeelden en hoe je als organisatie hiermee aan de slag gaat.

Download het e-book

Voor wie is dit e-book?

Het e-book is bedoeld als inspiratiebron voor (data)managers of specialisten  die in een organisatie betrokken zijn bij data en datagedreven werken, en geeft daarnaast concrete handvatten om dat laatste te realiseren.

Daarbij is datagedreven werken geen doel op zich, maar een middel om zaken als zeer tevreden klanten, gelukkige medewerkers en succesvolle bedrijfsresultaten te realiseren. Een integrale benadering is dus belangrijk en Mobilee kan daarbij helpen. Heb je na het lezen van dit e-book vragen, wil je eens sparren of heb je hulp nodig bij het ontwikkelen of uitvoeren van je datastrategie? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

Johannes Stoffels

Consultant

+31(0)30 7670350

Lees ook:


Meld je aan voor de Mobilee nieuwsbrief

Aanmelden