[Video] Beter sturen met data bij Eurocross Assistance

Data als grondstof

Door middel van Process Mining en passende BI tooling ging Data consultant Richard Verheijen aan de slag bij Eurocross Assistance om de organisatie slimmer te laten werken met data: – data eurocross

Wat is Process Mining?
Met Process Mining ga je als het ware schatgraven in de data van jouw organisatie. De geautomatiseerde processen die in een organisatie zijn geïmplementeerd, kunnen hiermee goed in kaart worden gebracht. Bijvoorbeeld: iemand staat in het buitenland met pech langs de weg en belt naar Eurocross. Dit belletje wordt geregistreerd, net zoals alle opvolgende handelingen tot en met het afhandelen van de schaderekening. Door het extraheren en overzichtelijk maken van al deze data krijg je inzicht in dit huidige proces. Hierdoor kun je gemakkelijker knelpunten ontdekken, processen monitoren, effecten van doorgevoerde verbeteringen bekijken en auditen.

Wat is een BI tool?
Met BI tooling kun je de data van je organisatie visualiseren. Om dit te kunnen doen, moet er eerst een gedegen infrastructuur worden opgezet. Bij het inrichten van de tool en achterliggende infrastructuur houd je rekening met de eindgebruikers die gaan werken met de data, zodat het voor hen begrijpelijk is en gemakkelijk om mee te werken. Wanneer dit aanwezig is, kunnen medewerkers zelf na training interactieve rapporten en dashboards maken met de BI tooling. Hierbij is het belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan het presenteren en visueel aantrekkelijk maken van de data. Het kiezen van de juiste BI tool hangt vaak af van de infrastructuur van de organisatie én gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker.

Meer weten over datagedreven werken? Lees hier verder.

Richard Verheijen

Consultant

+31(0)30 7670350

Over Richard Verheijen

Richard Verheijen is Data consultant bij Mobilee. Hij heeft jarenlange ervaring als Business Analist in IT omgevingen en helpt organisaties met het implementeren van datagedreven werken.

Meld je aan voor de Mobilee nieuwsbrief

Aanmelden