Mobilee aanwezig op WEM conferentie met Digital Scan

6 oktober 2017
Data als grondstof Digitalisering

Afgelopen woensdag bevonden we ons als partner op de WEM Conference 2017 in De Fabrique in Utrecht. Hier kwamen 250 geïnteresseerden bijeen om te onderzoeken hoe je zonder programmeren in zeer korte tijd processen kan automatiseren.

Veel organisaties voelen de noodzaak om steeds sneller in te springen op veranderende klantverwachtingen. Dat betekent dat organisaties steeds flexibeler moeten zijn en hun digitale toepassingen moeten meebewegen. Lange software ontwikkeltrajecten passen daar niet bij. WEM is een platform dat de mogelijkheid biedt om in zeer korte tijd maatwerk software te realiseren zonder te programmeren. Door middel van een drag-and-drop omgeving kan iedereen zijn eigen bedrijfssoftware bouwen.

Mobilee was op de WEM conference aanwezig met een portable versie van onze Digital Scan, gebouwd op het WEM platform.

De Mobilee Digital Scan

Met de Mobilee Digital Scan maken we organisaties bewust van thema’s die relevant zijn om digitale ambities waar te maken. We maken inzichtelijk waar de organisatie op dit moment staat. Hoe wordt bijvoorbeeld de mate van digitale volwassenheid zowel in- als extern beleefd? Wat is de positie ten opzichte van concurrenten? Waar liggen de verbeterkansen? En welke obstakels staan in de weg om vooruit te komen? Met de scan kijken wij met een bedrijfskundige blik waar de sterke en zwakke punten van de organisatie liggen en bepalen we het verbeterpotentieel. Speciaal voor de WEM conferentie hebben we een verkorte versie van de Digital Scan gemaakt.

Tijdens de WEM conferentie hebben verschillende bezoekers de quick scan ingevuld. Daaruit zijn een aantal opvallende zaken naar voren gekomen. Opvallend was dat veel organisaties wel ambities hebben om naar een hoger digitaal volwassenheidsniveau te groeien, maar dat de digitale transformatie niet expliciet uitgewerkt is in de strategie. Ook valt op dat organisaties aangeven over veel data te beschikken, maar het consequent volgen van hun klanten over alle kanalen nog niet goed in de vingers hebben. Verder lijkt de integratie en gebruiksvriendelijkheid van de interne informatiesystemen nog veel te wensen over te laten.

De resultaten van de scan bevestigen ons beeld dat organisaties op het gebied van digitale transformatie belangrijke stappen zetten en dat er nog veel te verbeteren valt. De adviseurs van Mobilee denken graag mee in deze digitale transitie.

Wil jij weten waar het verbeterpotentieel ligt in jouw organisatie?
Klik hier voor de Digital Quick Scan.