In juni 2015 begon consultant Aniek van den Berg bij Mobilee. Hoe ze de overstap van business analist bij een financiële dienstverlener naar adviseur in een ziekenhuis ervaren heeft beschrijft ze in het onderstaande blog.

“In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik via LinkedIn bij Mobilee terecht. Mijn eerste indruk was een open organisatie met betrokken mensen. De open communicatie en de inhoud van de gesprekken bij mijn sollicitatie bevestigden dit absoluut. We hebben gesproken over de dingen die ik belangrijk en uitdagend vind. Op welke manier ik mezelf wil ontwikkelen en hoe dit bij kan dragen aan de ambities van Mobilee.

Zo vind ik het bijvoorbeeld belangrijk om nieuwe vakinhoudelijke kennis en ervaring op te doen. Om uitgedaagd te worden en toegevoegde waarde kunnen leveren voor de klant. En bij te dragen aan de organisatie en haar ontwikkelingen zelf.

Dit past goed bij Mobilee. Mobilee is een behapbare organisatie met collega’s die er voor elkaar en de organisatie zijn. Kennisontwikkeling en –deling zijn een belangrijk onderdeel van het vak van consultant. Er is ruimte voor initiatieven om toegevoegde waarde voor klanten en voor de organisatie zelf te kunnen leveren. De klantopdrachten zijn divers en uitdagend, het is zeker geen gesneden koek.

Ik werk inmiddels als consultant/business analist. In deze rol begeef ik mij op het snijvlak van Business en IT. Kort gezegd komt het er op neer dat ik bedrijfsprocessen analyseer en optimaliseer. Ook maak ik de vertaalslag naar de juiste inzet van IT oplossingen. Klantwaarde is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Het is een ontzettend veelzijdig, je hebt te maken met processen en systemen maar ook met mensen en organisatiestructuren. Geen dag is hetzelfde en out of the box denken is een must om een mooi resultaat neer te zetten!

Naast dat ik als Business Analist ingezet ben in een klantopdracht, ben ik onderdeel van ons Marketingteam en onze Marktteam Zorg. Je merkt aan alles dat Mobilee vooruit wil en nieuwe uitdagingen aan wil gaan. Continu kijken we naar welke klantvragen er zijn. En hoe wij daar als Mobilee invulling aan kunnen geven. Ik voel me betrokken en waardevol. Zowel bij onze klanten als bij Mobilee zelf.”

Aniek van den Berg

Consultant

+31(0)30 7670350

Over de auteur

Aniek van den Berg is wendbaarheid consultant bij Mobilee. Ze heeft jarenlange ervaring met Agile verander-
en implementatieprojecten.