Waarde leveren met
digitale transformatie onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn de afgelopen jaren in een versneld tempo gedigitaliseerd door nieuwe technieken (EdTech) en nieuwe ontwikkelingen zoals persoonlijke leerroutes, Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en Blended Learning. Hiermee wordt er ingesprongen op de behoeften van studenten, docenten én ondersteunend personeel binnen het MBO en het HBO. Maar onderwijsinnovatie is en zou meer moeten zijn dan alleen inzetten op nieuwe technieken. Een cultuuromslag van digitalisering naar digitaal transformeren en onderwijsinnovatie is hierbij essentieel.

Mobilee management & advies is in 2021 opnieuw verkozen tot nummer 1 consultancy door MT Sprout. Onze kennis is toegespitst op het analyseren én realiseren van digitale transformatie. Zo hebben onze consultants meerdere digitale transformatieprojecten begeleidt binnen het onderwijs. Meer weten over onze expertisegebieden? Klik op het klikbare transformatiewiel of neem vrijblijvend contact met ons op.


Neem vrijblijvend contact op
  • Operationele excellentie
  • Wendbaar organiseren
  • Data als strategische grondstof
  • Slagvaardige IV/IM-organisatie
  • Perfecte klantbeleving
Visie & Leiderschap
Klikbare expertises

Het doel van digitalisering
van het onderwijs

Digitale transformatie is wat anders dan digitalisering. Toch wordt er meestal gesproken over enkel het digitalisering van het onderwijs. Het verschil zit hem in dat digitalisering van het onderwijs meestal enkel gaat om het inzetten van technologie.

Bij digitale transformatie gaat om het snel en flexibel aanpassen of verbeteren van de bestaande dienstverlening, processen, organisatie en systemen met behulp van (nieuwe technologieën). Wanneer er dus onvoldoende aandacht is voor de realisatie en implementatie van digitale transformatie blijft een daadwerkelijke onderwijsinnovatie meestal uit. Technologie is hierin dus een middel in plaats van het uiteindelijke doel.

Meer praktische tips over digitaal transformeren of informatie over onze aanpak digitale transformatie? Download dan het e-book.


Het kan wél: digitale transformatie’


Waarde voor het onderwijs

Het uiteindelijke doel van een onderwijsinnovatie zou waarde moeten opleveren voor student of docent én moeten bijdragen aan de strategische doelstellingen van de instelling zelf. Een ware digitale transformatie of succesvolle digitalisering bestaat uit meerdere aspecten en brengt veranderingen teweeg binnen systemen, processen, organisatiestructuur en de organisatiecultuur van de onderwijsinstelling. Deze veranderingen vragen om leiderschap, wendbaarheid en een duidelijk visie waarbij er een constante afstemming is met de (digitale) strategie en ambities van de onderwijsinstelling. Zo is bijvoorbeeld inmiddels het versnellingsplan onderwijsinnovatie met ICT voor universiteiten en het hoger onderwijs ontstaan, gericht op het versnellen van onderwijsinnovatie.

Onze consultants helpen organisaties obstakels weg te werken en kansen te grijpen door te excelleren in analyse en realisatievraagstukken. Rollen die wij regelmatig invullen zijn bijvoorbeeld die van Informatiemanager, Lean consultant/coach, Business process consultant en Business Analist. Lees meer over ‘onze rol’ binnen organisaties.

Succesvol AI in organisaties


Informatiemanagement als fundament

Informatiemanagement is een belangrijk fundament voor de verdere digitalisering van het onderwijs en het leveren van waarde voor onderwijsinstellingen zoals het MBO en het HBO. Hedendaagse technologie en veranderende behoeftes van student en interne klant maakt het noodzakelijk om zowel een perfecte klantbeleving als een verregaande operationele excellentie te realiseren. Informatiemanagement helpt om overzicht te  bewaren in ICT-toepassingen, wat er speelt in een organisatie en welke ICT uiteindelijk nodig is om werkelijk waarde toe te voegen aan de organisatie. Het helpt de gevolgen in kaart te brengen van keuzes voor bepaalde systemen (zoals financiële en personele systemen, leerlingvolgsystemen en salarissystemen) en bij de inrichting van processen en een onderbouwde keuze voor de allocatie van schaarse middelen (financieel en in bemensing).

Meer weten over informatiemanagement? Download dan het e-book Succesvol informatiemanagement binnen jouw organisatie:


AI toepassen in de zorg waarde creeeren


Projecten & verdieping

Onderwijs van de toekomst? Versnel de digitale transformatie!

Digitale transformatie is overal. En inmiddels gaat het niet langer om het digitaliseren van bestaande processen, maar wordt… (lees meer)

Nieuws

Het kan wél: de weg naar digitale transformatie [e-book]

7 september 2021
Nieuws

Verandermanagement: 3 tips om als veranderaar meer impact te maken binnen transformaties

Door Lard Munten | 10 februari 2022
Nieuws

Digitaal transformeren: 5 manieren om disruptie voor te blijven

Door Jeroen Stoop | 28 november 2021
Nieuws

Operational excellence binnen de overheid: hoe doe je dat?

Door Jannick Bakker& Jelte Hofstra& Kasper Gratama van Andel | 9 september 2021
Nieuws

Succesvol informatiemanagement binnen jouw organisatie [E-book]

Door Aniek van den Berg& Koen Hilhorst | 3 maart 2020
Nieuws

Vijf succesfactoren voor slagvaardiger informatiemanagement

Door Sandra Reiners | 2 juni 2020

Bekijk alle artikelen over Digitale Transformatie

Onze 
expertise

Mobilee richt zich met haar dienstverlening op onderstaande vijf expertisegebieden.


Perfecte klantbeleving

Continue inspelen op klantbeleving met excellente dienstverlening.

Operationele excellentie

Prestaties verbeteren op  het gebied van klantervaring, reduceren van kosten of het verhogen van productiviteit.

Slagvaardige IV/IM-organisatie

Zet informatie en IT in om doelstellingen en strategie te ondersteunen.

Wendbaar organiseren

Slimmer samenwerken en succesvol veranderen.

Data als strategische grondstof

Data waardevol maken door nieuwe inzichten direct in de praktijk toe te passen.

Onze laatste artikelen ontvangen?

Meld je aan