Webinar Data inbedden in de cultuur van jouw organisatie

Online via Zoom 16 May 2023
Data als grondstof Webinar

Datagedreven werken draait vooral om gedreven werken

Datagedreven werken is al zeker 10 jaar een hype. Zelfs na al die tijd blijkt het lastig om dit goed te realiseren in een organisatie. Dit ondanks de vele trajecten die jaarlijks worden opgestart om datagedreven werken in te richten.

Regelmatig komt het falen hiervan binnen organisaties niet voort uit onwil, maar uit de bestuurlijke keuze om het traject als ‘een ICT-probleem’ aan te vliegen. Het betreft immers data en data is ICT. Natuurlijk is één van de randvoorwaarden dat de data beschikbaar zijn, maar er zijn nog veel meer randvoorwaarden. Het volledig inbedden in de bedrijfscultuur is van essentieel belang: hoe reageer je bijvoorbeeld als de data tegenstrijdig is met jarenlange ervaring en best-practices?

In dit webinar duiken we in de randvoorwaarden, opzet en misvattingen rondom succesvolle implementaties van datagedreven werken.

De volgende deelonderwerpen komen aan bod: 

  • Wat is datagedreven werken?
  • Hoe begin je met datagedreven werken
  • Hoe creëer je een datagedreven cultuur
  • Datagedreven cultuur: welke functies, rollen, incl. competenties horen hier bij? Hoe richt je de organisatie hiervoor in?
  • Wat is de toekomst van datagedreven werken?

Over de spreker:

Het webinar wordt gegeven door Robert van Manen. Robert is een ervaren consultant gespecialiseerd op het gebied van Business Intelligence and Analytics implementaties bij Mobilee management & advies, organisatieadviesbureau binnen digitale transformatie. Momenteel is hij betrokken bij het vervangen en vereenvoudigen een aantal datawarehouses bij een overheidsinstelling, daarvoor realiseerde hij BI/BA platforms in de Healthcare & Life Sciences sector. Kenmerkend in zijn werk is de pragmatische aanpak, altijd onderbouwd door data.

Aanmelden kan via de website van WeShareTalent.