Van lonkende vergezichten naar pragmatische implementatie

Creative Valley, Utrecht 04 Oct 2022
Data als grondstof Digitale transformatie Live evenement

Data helpt organisaties vooruit! Of het nu gaat om het maken van strategische keuzes of in de dagelijkse sturing, organisaties die op de juiste manier gebruik maken van hun beschikbare data, presteren beter.

Organisaties beschikken tegenwoordig, in toenemende mate, over grote hoeveelheden data. Ook zijn steeds meer (innovatieve) technologieën en oplossingen beschikbaar om alle beschikbare data om te zetten in waardevolle inzichten. De technologische mogelijkheden zijn er en worden steeds groter. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ongestructureerde data zoals satellietbeelden en audio of het ontwikkelen van voorspellende algoritmen met behulp van Artificial Intelligence. Toch blijkt het niet eenvoudig om de waarde uit data effectief te ontsluiten én te gebruiken. Er zijn nog vele vraagstukken, zoals datakwaliteit, data beveiliging, data ethiek, ‘fact-based’ besluitvorming, binnenhalen en houden van digitaal (data) talent.

Tijdens het Mobilee evenement ‘Datagedreven werken: van lonkende vergezichten naar pragmatische implementatie’, gaan wij nader in op de spanning tussen wat er technisch mogelijk en organisatorisch haalbaar is. Wij nemen deelnemers mee in de trends en ontwikkelingen binnen datagedreven werken en presenteren een case vanuit de praktijk. Dit geeft deelnemers inzicht in vragen als ‘‘welke mogelijkheden zijn er voor mijn organisatie’, en ‘hoe kan ik deze mogelijkheden werkend krijgen in de praktijk’?

Naast het opdoen van kennis is er genoeg tijd voor een praatje, een drankje en zorgen wij voor het diner. Meer informatie over het evenement en de verschillende presentaties vind je op de aanmeldingspagina.