Rondetafelgesprek Waterschappen

Creative Valley, Utrecht 11 Oct 2022
Digitale transformatie Rondetafelgesprek Waterschappen


Binnen het waterschapswerk is digitalisering niet meer weg te denken. Zo omvat elke taak wel een digitaal component en wordt de afhankelijkheid van data steeds groter om proactief en wendbaar te kunnen reageren op veranderende omstandigheden. Waterschappen hebben deze wendbaarheid nodig voor belangrijke maatschappelijke thema’s zoals klimaatadaptatie, duurzaamheid en een gezonde leefomgeving. Dat moet vervolgens ook nog betaalbaar blijven. Het uitwisselen van data wordt steeds normaler én belangrijker, want waterschappen kunnen hun taken niet uitvoeren zonder een effectieve samenwerking samen met diverse ketenpartners. Digitale transformatie is hierdoor een belangrijke productiefactor geworden binnen elk Waterschap.

Elk Waterschap is op zijn eigen manier bezig met digitale transformatie. In welke vorm, welke betekenis digitale transformatie krijgt én hoe hier mee wordt omgegaan is bij elke Waterschap anders. Maar in alle gevallen blijft het een lastig en een complexe opgave om die digitale transformatie daadwerkelijk te realiseren. Het is daarom belangrijk dat Waterschappen hierin van elkaar kunnen leren en zich realiseren dat ze er niet alleen voor staan. En in sommige gevallen juist samen tot meer resultaat kunnen komen!

Op dinsdag 11 oktober komen we met een groepje managers en professionals van ca. 5 – 7 Waterschappen samen. Het plenaire gesprek zal onderbroken worden door het diner. Naast kennismaken en netwerken met verschillende Waterschappen, delen we kennis over het onderwerp Digitale Transformatie.

Deelonderwerpen

De volgende deelonderwerpen staan tijdens dit rondetafelgesprek centraal:

  • Wat is digitale transformatie en wat zijn de ambities binnen jouw Waterschap?
  • Hoe wordt draagvlak en betrokkenheid bij digitale transformatie gecreëerd binnen jouw Waterschap? Hoe krijg je jouw belangrijkste stakeholders mee? Hoe voorkom je dat het een IT-feestje wordt?
  • Hoe wordt gestuurd op de digitale transformatie?
  • Wat zijn dilemma’s en obstakels die moeten worden aangepakt om succesvol te zijn in digitale transformatie?

Locatie en tijd

Dinsdag 11 oktober, 17:00 – 21:30 uur in Utrecht
Parkeren is gratis op locatie.

Over Mobilee

Mobilee is realisatiepartner bij de digitale transformatie. Wij zorgen voor direct resultaat in de vorm van een zichtbare en blijvende verandering in besturing, proces, systemen en mensen. Om hierin optimaal kansen te benutten en succesvol te veranderen, hebben wij specifieke expertise, methodieken & technieken in huis om jouw vraagstuk in de digitale transformatie apart of in samenhang aan te pakken. Dit doen we voor verschillende organisaties zoals binnen de zorg, overheid en voor uitvoeringsinstanties zoals de Waterschappen. Bekijk ook de testimonial van Waterschap Aa en Maas.

Aanmelden

Wil je nu bij dit rondetafelgesprek zijn? Ben jij betrokken of geinteresseerd in het onderwerp digitale transformatie binnen jouw Waterschap? Meld je dan (gratis) aan door een mailtje te sturen naar Esther van Olderen. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.